Kako posaditi lukovice Calla ljiljana: Jednostavna, jeftina i bezbrižna metoda

1682647429 So pflanzen Sie Calla Lilien Zwiebeln Eine einfache kostengunstige und sorglose Methode

Calla ljiljani su prekrasno cvijeće za uzgoj u vašem vrtu. One su također jedne od najskupljih lukovica koje možete kupiti u rasadniku, zbog čega ih mnogi ljudi ne žele kupiti.

Srećom, postoji jednostavan način da posadite lukovice Calla ljiljana i uživate u njihovoj ljepoti godinama koje dolaze. Proces je jeftin i nekompliciran; Sve što vam treba je posuda sa zemljom, voda i strpljenje!

Kako posaditi lukovice Calla ljiljana

Kako posaditi lukovice Calla ljiljana:

Kako ih posaditi na otvorenom

Posadite svoju lukovicu na sunčano mjesto kako biste osigurali rast. Provjerite je li u dobro dreniranom, vlažnom i plodnom području s dobrim protokom zraka i prodorom svjetlosti.

Calla ljiljani su biljke bez problema u kojima se može uživati ​​godinama! Preferiraju puno sunce, ali će tolerirati i malo hlada sve dok ima dovoljno vlage od čestog zalijevanja ili kiše barem svaka tri dana.

Idealno stanje tla je vlažno, plodno i dobro drenirano s dobrim kretanjem zraka i prodorom svjetlosti. Kako bi biljka ostala zdrava, potrebna joj je stalna njega gnojidbom jednom mjesečno u proljeće ili jesen gnojivom sa sporim otpuštanjem koje sadrži fosfor kao jedan od svojih glavnih sastojaka.

Kada saditi lukovice Calla ljiljana

Calla ljiljane je potrebno posaditi na otvorenom nakon što prođe opasnost od mraza. Također se mogu saditi u zatvorenom prostoru u jesen ili rano proljeće, ovisno o klimi u kojoj živite.

Sadnja lukovica Calla ljiljana u zatvorenom prostoru

Lukovice Calla ljiljana su lijepo, raskošno i elegantno cvijeće koje raste iz zemlje. Ovo cvijeće može se saditi u zatvorenom prostoru ili u posudama kako bi uz malo truda dodalo cvjetnu ljepotu. Calla ljiljani će cvjetati dva tjedna prije nego ponovno počnu spavati pod zemljom – nudeći prekrasne prirodne boje tijekom cijele godine! Kako to učiniti:

– Prilikom odabira spremnika vodite računa da ima otvore za drenažu. Najbolje je koristiti posudu s povišenim stranicama kako se zemlja ne bi prelijevala preko rubova prilikom zalijevanja. Ako sadite na otvorenom ili u blizini šetnice, odaberite područje gdje zalijevanje biljke neće predstavljati sigurnosnu opasnost.

1682647428 449 Kako posaditi lukovice kala Jednostavna, jeftina i bezbrižna metoda

– Posuda bi trebala biti najmanje 50cm u promjeru i imati nešto mjesta za luk da se raširi. Ako ih posadite više, pripazite da se ne dodiruju ili brzo osuše zbog nedostatka vode.

– Veličina spremnika također ovisi o tome koliki vam je luk i koliko ga imate.

– Stavite posudu na mjesto koje ima najmanje šest sati sunca svaki dan, ali pazite da ne bude preblizu drugim biljkama kako se korijenje ne bi natjecalo za hranjive tvari i vodu.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Tlo i gnojenje Zaštita biljaka

Kako se riješiti plijesni u tlu sobnih biljaka

Vrtni alati i oprema Zaštita biljaka

Moss Pole Alternative: 5 jednostavnih opcija i DIY upute

Uzgoj povrća Zaštita biljaka

Mogu li saditi brokulu u listopadu?

Sobne biljke Kalateja (Calathea) Njega sobnih biljaka

Jednostavna njega kalateje roseopicte

Uzgoj cvijeća Tlo i gnojenje

Kako gnojiti ruže u proljeće