Vrtlarstvo za početnike: sadnja povrća

1682638476 Gartenarbeit fur Anfanger Gemuse Organic Pereglin

Danas ćemo učiti o vrtlarstvu za početnike i fokusirat ćemo se na povrće. Započnimo!

Ako vam je ovo prvi put da sadite vrt, ne želite pogriješiti branjem biljaka koje je teško uzgajati. Vrtlarstvo je fantastičan hobi koji dolazi s mnogim prednostima. Ako želite pokrenuti vrt, ali ne znate odakle početi, ovaj vodič će vas provesti kroz sve što trebate znati.

Koje je povrće najlakše uzgajati?

Odaberite neke od ovih izvrsnih biljaka za vrtlare početnike kako biste uživali u svim prekrasnim blagodatima vrtlarstva.

 • Ljetna tikva – Ljetna tikva dolazi u dvije glavne varijante: tikvice i žuta tikva, koje su izvrsne biljke za početnike. Obje vrste tikvica poznate su po svom brzom rastu i obilnim prinosima. Ljetna tikva jedna je od najboljih kultura za brzu berbu.
 • Paprike – Paprike su izvrsna biljka za nove vrtlare jer ne zahtijevaju mnogo njege ili održavanja, ne privlače mnogo štetočina i dolaze u velikom izboru sorti.
 • Rotkvice – Rotkvice su jedna od najboljih biljaka za nove vrtlare jer brzo sazrijevaju i mogu se ubrati za samo nekoliko tjedana.

Koje 4 biljke prvo posaditi?

Vrtlarstvo za početnike Povrće Organski Pereglin

Mnogi vrtlari s nestrpljenjem očekuju sadnju proljetnog povrća. Evo četiri povrća koja dobro rastu u hladnim proljetnim uvjetima i prelaze od sjemena do žetve mnogo prije nego što nastupe ljetne vrućine.

 • Slatki grašak – Poput svojih rođaka ljuskara i snježnog graška, slatki grašak je povrće za hladno vrijeme koje biste trebali posaditi čim možete obraditi tlo u proljeće. Lako podnose proljetne mrazeve.
 • Zelena salata – salata je jedno od najlakših proljetnih povrća za uzgoj. Dok starter biljke možete kupiti u lokalnom rasadniku i presaditi ih u svoj vrt, uzgoj vlastitih biljaka iz sjemena znatno je jeftiniji — i puno lakši.
 • Kelj – Sadnja kelja u rano proljeće odlična je ideja. Samo mjesec dana nakon sadnje ona će proizvesti ukusno lišće i neće biti pogođena hladnim proljetnim vremenom.
 • Brokula – mlade presadnice brokule možete posaditi u vrt četiri do šest tjedana prije posljednjeg očekivanog proljetnog mraza, bilo da ih uzgajate sami ili kupujete u rasadniku.
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Travnjaci i ukrasno bilje

Kako rade prskalice za travnjak?

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Kako popraviti smeđe lišće na bostonskoj paprat

Uzgoj povrća Zaštita biljaka

Kako uzgajati prokulice

Vrtlarenje Vrtni alati i oprema Zaštita biljaka

9 biljaka koje rastu u kavezima za rajčice (koje nisu rajčice)

Uzgoj rajčica iz sjemena Zaštita biljaka

Možete li posaditi dvije biljke rajčice zajedno?

Aeroponika Akvaponika Vrste sjemena

Kako sjeme može proklijati bez zemlje