Carica Wu Hosta: divovska sorta Hoste kojoj nije potrebno održavanje

Carica Wu Hosta divovska sorta Hosta s njegom koja nije potrebna za odrzavanje893478954310

Tražite najveću hostu koju možete pronaći za svoj vrt? Vrijeme je da pronađete caricu Wu Hostu!

Carica Hosta je vrlo velika američka hibridna sorta hosta poznata po velikom lišću i divovskoj ukupnoj veličini. Većina biljaka naraste oko 120-160cm u širinu i 40-60cm u visinu, iako su neki pojedinačni primjerci narasli mnogo veći, čak i preko 2,4m u širinu. Carica Wu Hosta je možda najveća dostupna sorta Hosta.

O carici Wu Hosti treba puno toga znati, uključujući njezinu ogromnu veličinu! Je li to prava biljka za vas?

Carica Wu Hosta: Osnove

Carica Wu Hosta obično rastu u uspravnim humcima širine 120-160cm i 40-60cm visine. Svaki potpuno izrastao list je prilično velik, često 30-35cm dug i preko 30cm u najširem dijelu. Listovi su tamnozelene boje s primjesom plave boje i naborane površine.

Sadnja carice Wu Hoste

Carica Wu ima posebne zahtjeve za mjesto za sadnju. Vole živjeti u srednjoj sjeni , što znači da ćete morati pronaći mjesto u svom vrtu gdje ne primaju previše izravne sunčeve svjetlosti. Ako nigdje ne možete pronaći, dobro će doći mjesto gdje dobivaju samo nekoliko sati svjetlosti rano ujutro, ali znajte da je biljci potrebna djelomična sjena da bi uistinu uspjela. Hoste najbolje rastu na zaštićenim mjestima , gdje su veliki listovi zaštićeni od jake sunčeve svjetlosti, jakih vjetrova i potencijalno štetnih oborina poput tuče.

Sljedeća stvar koju carica Wu treba je prava vrsta tla. Budući da guta toliko vode, potrebno mu je da njegov medij bude jako upijajući kako bi ga uvijek imao dovoljno. Posadite ovu hostu u pjeskovito ilovasto tlo obogaćeno organskim kompostom. Također je dobra ideja staviti malč na površinu tla da zadrži tu vodu.

Konačno, budući da se radi o velikim biljkama, trebate biti sigurni da ako sadite više od jedne, imate dovoljno prostora da se ne moraju natjecati jedna s drugom. Trebaju biti posađene najmanje 2m jedna od druge.

Briga za caricu Wu Hostu

Carica Wu Hosta općenito se smatra trajnicom koja nije potrebna za održavanje. Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste ih zaštitili od štetnika i zadržali njihov maksimalni rast.

Hoste su porijeklom iz istočne Azije, posebno iz Japana, Kine i Koreje, gdje rastu u gustom šumskom okruženju koje prima značajne padaline. Važno je paziti da im se tlo ispod lišća ne osuši. Iako se dobro mogu nositi sa suhim zrakom, stvarno su skloni mukama kada nemaju dovoljno vode tijekom duljeg vremena.

Kada je u pitanju gnojivo, treba ga primijeniti otprilike jednom godišnje u proljeće. To pomaže carici da dobije svu potrebnu hranu, a da je ne pretjera. Ako imate puno dodatnog gnojiva, možete ga dodati još malo usred ljeta kao poslasticu, ali to baš i nije potrebno. Pokušajte ne gnojiti u kasno ljeto ili u jesen, jer povećanje hranjivih tvari može dovesti do mekog biljnog tkiva koje je privlačna meta za puževe i puževe.

Također je važno svake godine podrezati sve odumrlo lišće na biljci, budući da Caričino ogromno lišće i sjenovita vlažna donja strana obično privlače puno gladnih puževa, a mrtvo lišće je savršeno mjesto za njihovo skrivanje. Pročitajte više o tome kada smanjiti biljke hosta .

Govoreći o puževima, važno je paziti na njih oko vaše biljke. Ako Carica dobije puževe, oni će se vjerojatno proširiti i na druge biljke u blizini, tako da će održavanje bez puževa biti od koristi za vaš vrt u cjelini. Poželjet ćete biti ovaj proces praćenja puževa čim izbojci počnu rasti. Ako počnete pratiti na početku procesa, kasnije ćete uštedjeti glavobolje kada se budete pitali odakle su došli svi ti prokleti puževi. Potražite puževe u kišnim večerima, kada ih je najlakše prikupiti i zbrinuti.

Također ćete morati braniti svoju hostu od nematoda, koje mogu uzrokovati porumenelost vena i oštetiti biljku. Nematode možete spriječiti uklanjanjem suhog ili previše mokrog lišća. Ako nađete nematode na biljci treba ih ukloniti i uništiti kako bi spriječili da zaraze druge.

Životinje kao što su jeleni, zečevi i losovi također imaju tendenciju jesti ove biljke, posebno kada su još male izbojke. Ako imate puno problema s jelenom, možete pokušati posaditi tulipane oko stabljike kako biste ih držali podalje. Kada je riječ o većim životinjama poput losa, ne postoji ništa drugo osim ograditi svoje dvorište.

Gdje neće rasti carica Wu Hosta?

Carica Wu hosta je izdržljiva u svim državama, koja je jednostavno prevruća. Hostama je potrebno nekoliko tjedana zimskog hlađenja ispod 4°C, u kojem biljke miruju i miruju prije proljeća.

Iako hoste ne podnose oštru izravnu sunčevu svjetlost, mogu tolerirati toplinu kada su zdrave. Većina vrsta hosta može podnijeti kratke toplinske valove (čak i u temperaturnom rasponu oko 38°C), pod uvjetom da imaju odgovarajuću vodu i hlad.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sobne biljke Kompostiranje

Kako kompostirati- vodič za početnike

Vrtlarenje Vrtni alati i oprema Zaštita biljaka Životinje i kukci u vrtu

Iznenađujuće upotrebe bijelog octa u vrtu

Odabir sobnih biljaka Sobne biljke za balkon

Najbolje biljke za držanje u posudama vani

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Razmnožavanje sobnih biljaka

Kako razmnožavati biljku pauk

Travnjaci i ukrasno bilje

Najbolje sorte Hosta otpornih na sunce

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Odabir sobnih biljaka Sobne biljke prema prostorijama Sobne biljke za čišći zrak

26 nevjerojatnih biljaka za spavaću sobu koje pomažu boljem snu

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Zaštita biljaka

Imaju li biljke dlaku: Evo zašto