Ekološke ideje za izradu božićnih vijenaca

1682623428 Umweltfreundliche Weihnachtskranz Deko Ideen Organic Pereglin

Najavljuje se božićna groznica! Jeste li spremni za zabavu, jeste li gotovi s odabirom božićnog drvca? Ako ne, isprobajte neke žive biljke za božićne ukrase. Već smo objavili kako odabrati božićno drvce? Potražite prijedloge. Danas ćemo razgovarati o nekim ekološkim idejama za ukrašavanje božićnih vijenaca. Ako planirate zeleni Božić, isprobajte zelene žive vijence ovog Božića. Ručno izrađeni zeleni reciklirani vijenci uvijek su atrakcija za Božić.

Inače, kao i uvijek, možete imati lažni vijenac. Ali osobno mi se sviđa zelena i, naravno, jedinstvena kako bi odgovarala mom stilu. Što je najvažnije, možete uštedjeti dodatni novac ako odlučite raditi na vijencu umjesto da ga kupite. Blagdansko je vrijeme i božićni su ukrasi bit i kraj svih obaveza. Dakle, ne možete reći: “Nemam vremena”. Zapravo, potrebno vam je samo nekoliko sati da napravite 1 ili 2 vijenca za vaš ulaz.

Što mogu koristiti za izradu ekološki prihvatljivog božićnog vijenca?

Ima puno posla. Možete koristiti bilo lišće, grančice kao zeleni ukras. Ili možete upotrijebiti stari papir, karton, kutije za jaja ili druge materijale za recikliranje da ukrasite svoj božićni vijenac.

Obje opcije su dobre i da, ekološki su prihvatljive. Samo se pobrinite da ponovno upotrijebite i reciklirate sve što je dostupno za vaš božićni vijenac.

Kako napraviti božićni vijenac?

Najbolji način za izradu božićnog vijenca je recikliranje. Da, samo koristite kućanske predmete koji se ne koriste ili su odbačeni.

Stare novine, čestitke od prošle godine, ambalaža Amazona, kutije, limenke, boce, plastični čepovi, vrpce i sve što vam se nađe.

Glavna ideja ove vrste ukrasa je smanjiti ukupni ugljični otisak. Recikliranje i ponovna uporaba izvrstan je način izbjegavanja otpada. A što može biti ljepše od izrade prekrasnog božićnog vijenca od kućnog otpada.

Alternativno, možete koristiti suhe grančice, grančice, češere, lišće i vinovu lozu kako biste napravili 100% biorazgradivi božićni vijenac. Nema potrebe posjeći drvo ili otkinuti zelenu granu. Samo pripazite na pale grane, ostatke vinove loze bundeve ili tikve, malo zelenog lišća i to je sve što vam treba. To je savršeno zelen, biorazgradiv božićni vijenac s gotovo nula otpada.

Navela sam samo koncept za ukrašavanje vijenca. Upotrijebite svoju maštu i napravite nešto jedinstveno i dijeliti. javite nam ako želite nešto pokazati.

Ideje za biljke za ekološki božićni vijenac

Ekološki prihvatljive ideje za ukrašavanje božićnih vijenaca Organski pereglin

Mnogo je biljaka dostupnih u ovo doba godine za izradu ekološki prihvatljivog božićnog vijenca. Možda ste vidjeli vijence ukrašene smrekovim lišćem, a ponekad i žirom. Oba su proizvodi orijentirani na biljke. Ukrašavanje jedinstvenog ekološki prihvatljivog božićnog vijenca zahtijeva puno mašte. Inače su vam potrebne neke zelene i smeđe biljke kao ukrasni materijal.

Naveli smo neke biljke i dijelove biljaka koji su lako dostupni tijekom božićne sezone. Možete ih isprobati u svom jedinstvenom božićnom vijencu.

 1. tresetnica
 2. lišće mente
 3. listovi majčine dušice
 4. lišće smreke
 5. borovo lišće
 6. sukulenti
 7. grožđe
 8. bundeva
 9. zimske tikve
 10. zelene loze
 11. origano
 12. ružine latice
 13. lavanda
 14. petunije
 15. ružmarin
 16. maćuhice
 17. lupina
 18. narcisi
 19. lipa trava
 20. javorovo lišće
 21. kadulja
 22. pčelinji melem
 23. žirevi
 24. suhi kukuruz
 25. orasi, kikiriki
 26. ciparska trska, duge vlati trave
 27. engleski bršljan
 28. eukaliptus

I još mnogo toga, ispričavam se ako sam propustio neke od vaših favorita. Zapravo, možete upotrijebiti bilo koju biljku, travu, korov ili stablo, što god nađete živo da napravite svoj živahni, ekološki prihvatljiv božićni vijenac.

Osim ovih biljaka, možda će vam trebati metalna žica, ljepilo, boje i drugi pribor za pisanje kako biste obavili posao. Na Amazonu možete potražiti set božićnih ukrasa.

Ideje za voćne božićne vijence

Božićni vijenac od čepova

Stvari koje trebate:

 1. 10 ili više plastičnih čepova za boce
 2. igla
 3. niti ili žice

Samo napravite rupe u sredini čepova boca. Provucite žicu kroz ove rupe na poklopcu. Na kraju, napravite kružni prsten od ove žice od perli. Izgledat će kao vijenac. Možete ga ukrasiti bojama i šljokicama ili ga jednostavno ostaviti kakav jest.

Božićni vijenac od kalupa za kolače

Stvari koje trebate:

 1. Rezači tijesta za kekse u različitim oblicima
 2. Kabel
 3. kuhinjsko ljepilo
 4. iskre

Kao i prije, kalupe za kekse umetnite u žicu i oblikujte prsten. Zatim upotrijebite kuhinjsko ljepilo i šljokice da ukrasite običan srebrni kalup za kekse. Ovaj vijenac će dodati jedinstven izgled vašoj blagovaonici i kuhinji. Najbolja stvar kod ovog vijenca je to što ga možete lako rastaviti i ponovno koristiti u kuhinji.

Božićni vijenac od voća

Trebat će vam:

 1. raznolikost voća
 2. metalna žica
 3. alkohol

U kružnu prstenastu žicu ugradite voće poput jabuka, naranči, avokada, grožđa, kivija ili što god možete nabaviti. Napravite vijenac i objesite ga na kuhinjska vrata. Izgleda odlično i naravno izvrsnog je okusa nakon božićne zabave. Ne zaboravite sterilizirati žicu metalnog prstena alkoholom kako bi voće bilo sigurno.

Alternativa ovome je korištenje voćnih kriški. Možete koristiti ananas, bananu, grožđe, naranču, breskve i mnogo drugog voća da napravite prekrasan i ukusan božićni vijenac.

Božićni vijenac od vinskog čepa

Trebat će vam:

 1. Puno vinskih čepova (zato uvijek preporučujem da ih spremite)
 2. Jestivo ljepilo
 3. žica ili konac
 4. igla

Postoje dvije varijante ove ideje za vijenac. Prvi uključuje korištenje cijelog čepa i njegovo provlačenje žicom te formiranje vijenca. Brz je, jednostavan i za višekratnu upotrebu.

Drugi opet koristi čepove sa središnjom rupom ili perforacijom. Potom ih po parove zalijepite jestivim ljepilom i potom ugradite u žicu. Tako ovi čepovi za boce postaju gusti, višeslojni božićni vijenac. Konačno možete ponovno koristiti ovaj čep za ukras.

Zapravo, postoji mnogo drugih načina za izradu i ukrašavanje božićnog vijenca bez otpada. Sve što ću reći je da samo upotrijebite svoju maštu. Ako trebate pomoć, podijelite svoja razmišljanja i zatražite prijedloge u odjeljku s komentarima.

1682623427 854 Ekološki prihvatljive ideje za ukrašavanje božićnih vijenaca Organski pereglin

Ekološki prihvatljive ideje za ukrašavanje božićnih vijenaca

Ako želite biti 100% ekološki pri izradi božićnih vijenaca, morate odabrati biljke. Zapravo, dijelovi biljaka, naime plodovi, cvjetovi, lišće, stabljike pa čak i kora, mogu napraviti prekrasan božićni vijenac. Većina tih materijala je biorazgradiva i može pozitivno doprinijeti ekosustavu.

Biti ekološki prihvatljiv s ukrašavanjem božićnih vijenaca znači proizvoditi što je moguće manje ugljičnog otpada. Cijela ideja ekološkog uređenja dolazi od mogućnosti smanjenja ugljičnog otiska. Istina je da ne možemo svaki put održavati 0% emisije ugljika ili otiska, iako bismo trebali nastojati da budu što niži.

Ako ne možete samo raditi s biljkama ili dijelovima biljaka ili trebate nešto više za boju i dekor. Zatim upotrijebite vrpcu, stare CD-ove ili DVD-ove, plastične boce za vodu ili plastične boce bilo koje boje. Većina njih nije biorazgradiva i može zagaditi okoliš kada se baci. Stoga je bolje ponovno upotrijebiti i reciklirati te materijale za ukrašavanje vijenaca.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

 • ne tretirano pesticidima
 • prirodne boje
 • pravi starinski puni okus
 • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Sjeme Očuvanje sjemena starih sorti

Kako sačuvati sjeme krastavca

Sobne biljke Sobne biljke za čišći zrak

Važnost protoka zraka za biljke

Odabir sobnih biljaka Štetočine i nametnici Životinje i kukci u vrtu

Koje biljke tjeraju komarce

Bolesti i štetočine sobnih biljaka Štetočine i nametnici Zaštita biljaka

Spriječite komarce pijeskom: organski, pristupačno i djeluje

Sobne biljke Njega sobnih biljaka Uzgoj cvijeća

Paperwhites za Božić: uzgoj bijelog blagdanskog cvijeta