Ideje za sadnicu u bačvi za prekrasan vrt

Ideje za sadnicu za bacve viskija za prekrasan kontejnerski vrt43834553487910

Posude i bačve za viski i vino klasična su velika vrtna sadilica . Savršeni su na sunčanim terasama i u sjenovitim kutovima. Mogu se puniti bilo čime, od povrća, trajnica, začinskog bilja ili jednogodišnjih ukrasnih biljaka. Evo nekoliko ideja za sadnju bačvi za viski kako biste započeli svoj vrt s kontejnerima!

Ideje za sadnicu u bačvi

Vrtlarstvo se vratilo na veliki način, pogotovo jer sve više ljudi shvaća prednosti uzgoja vlastite hrane, cvijeća i začinskog bilja u svom dvorištu. Također nikada nije bilo bolje imati vlastito utočište na otvorenom! Čak i ako nemate puno prostora, još uvijek možete uzgajati uspješan vrt sa posudamaPosude za sadnice u bačvi izvrsna su opcija za veći vrt s kontejnerima.

Sadnice mogu poslužiti kao središnji dio vašeg vrta . Mogu se napuniti do vrha svijetlim ukrasnim cvjetovima kako bi se dosadna terasa preobrazila. Bačve viskija mogu se koristiti za uzgoj svih vaših kulinarskih bilja . Bačve za vino mogu se zasaditi gracioznim ukrasnim travama za elegantnu estetiku vinarije.

Bačve za viski, bačve za vino ili druge slične drvene bačve za destilaciju mogu biti izvrstan dodatak vašem vrtu s kontejnerima ili vanjskom uređenju. Čitajte dalje da biste dobili sve ideje za sadnju u bačve za viski koje su vam potrebne za planiranje vlastitog vrta za sadnju u bačve za viski!

Ideje za sadnicu za bacve viskija za prekrasan kontejnerski vrt43834553487923

Razmatranje veličine sadilice

Većina sadilica za bačve za viski prodaje se u veličinama od pola bačve ( poput ove superpopularne sadilice ). Dostupne su i ukrasne manje žardinjere u obliku bačva . Ako želite veliki kontejnerski vrt, sadilica s pola bačve odlična je opcija posebno za uzgoj puno biljaka u jednom spremniku. Sadilica za bačve za viski može držati cijeli vrt s biljem pored prozora vašeg stana ili može biti među brojnim spremnicima koji drže razne biljke u velikom dvorištu ili vrtu.

Većina sadnica s pola bačve sjedi s ravnim dijelom na tlu, ali neparna je prepolovljena odozgo prema dolje i postavljena bočno u držač koji stoji na tlu. Možete čak pronaći cjedilice s cijelim bačvama koje imaju samo kvadrat ili možda vrh izrezan iz njih kako bi biljke mogle proći!

Ideje za sadnicu za bacve viskija za prekrasan kontejnerski vrt43834553487921

Ideje za kombinaciju vrtnih biljaka u bačvi

Većina vrtnih biljaka dobro će rasti u sadilici s bačvama za viski, bilo da se radi o začinskom bilju, povrću, cvijeću ili drugim ukrasnim biljkama. Evo nekoliko komplementarnih kombinacija biljaka za sadilicu u bačvi.

Ideje za sadnicu za bacve viskija za prekrasan kontejnerski vrt43834553487919

Koristite visoke biljke kao središnji dio u vrtu

Velika veličina sadnica za bačve za viski pruža savršenu skalu višim ukrasnim biljkama . Koristite najviše biljke u svojoj kolekciji u sredini bačve kako biste vrtu dali određenu visinu. Za ukrasni vrt na suncu, to bi mogli biti kana ljiljani (vidi sliku ispod) ili ljupka visoka ukrasna trava (također ispod). Sadilica s bačvama za povrće mogla bi čak imati biljku rajčice točno u sredini! Njam!!

Svestran na suncu ili u sjeni

Posude za bačve za viski izrađene su od drva i mogu izdržati sve vrste vanjskih uvjeta uz redovitu izloženost vlazi. Stavite ove žardinjere na sunce ili u hlad i nećete morati brinuti da će se brzo pokvariti ili savijati, za razliku od jeftinijih posuda od plastike i drugih sintetičkih materijala. Samo svakako odaberite biljke koje vole sunce za žardinjere na suncu i odaberite biljke koje vole sjenu za žardinjere u sjeni (čini se jednostavno, ali koliko često pokušavamo prevariti ovo pravilo!).

Ideje za sadnicu za bacve viskija za prekrasan kontejnerski vrt43834553487915

Odaberite bačvaste sadnice za višegodišnje biljke

Kontejneri poput sadilica za bačve za viski traju godinama – baš kao i vaše višegodišnje biljke. Kako lijepa kombinacija! Bilo da su postavljene na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, ove žardinjere mogu lijepo odležati, poprimajući promjene u patini koje nadopunjuju cvijeće koje drže.

Tematske ideje za sadilicu u bačvi

Bilo da planirate napraviti povrtnjak, začinsko bilje ili cvjetnjak, bačve za sadnicu odličan su izbor jer su idealne za različite vrste vrtova. Evo nekoliko primjera vrtova koji se mogu saditi u bačvama:

  • Cvjetni vrt
  • Vrt kulinarskog bilja
  • Vilinski vrt
  • Lišće vrt
  • Salsa vrt
  • Salatni vrt

Što više ideja za sadnju u bačvi naiđem, više sadilica moram pronaći…

Savršeno za držanje entuzijastičnih biljaka

Velika veličina sadilice za bačvu čini je idealnim zatvorenim prostorom za sadnju biljaka s pretjeranim entuzijazmom.

Držite ove tipove izolirane tako da ih NE sadite izravno u zemlju.

Ideje za sadnicu za bacve viskija za prekrasan kontejnerski vrt43834553487914

Izvrsno za DIY vrtlare

Sadnice za bačve za viski idealne su za DIY vrtove. Zbog njihove velike veličine, u većini rasadnika može biti teško pronaći gotove bačvaste vrtove. Čak i ako se mogu izraditi po narudžbi, neke žardinjere mogu biti toliko velike i teške da transport može biti težak. Ovakve sadnice također postaju skuplje, posebno kada se izrađuju po narudžbi. Daleko je idealnije započeti s praznom žardinjom koju možete sami prilagoditi!

Mnogi vlasnici kuća ionako radije izrađuju prilagođene kontejnerske vrtove prema vlastitom izboru biljaka i cvijeća. Bačve su izvrsne za stvaranje uistinu jedinstvenih kontejnerskih vrtova koji odražavaju vaš stil i preferencije biljaka, začinskog bilja i povrća. Ne zaboravite uzeti u obzir razne ideje za sadnju u bačvi na koje naiđete tijekom vrtlarske sezone!

Ideje za sadnicu u bačvi za savršeni vrt

Posude za bačve za viski su fotogenične, traju godinama i mogu poslužiti kao sjajni akcenti za bilo koju vrstu okruženja, od unutarnjeg do vanjskog dvorišta ili stražnjeg vrta. Što ćeš saditi!!!???

Ideje za sadnicu za bacve viskija za prekrasan kontejnerski vrt43834553487911
Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: