Kako razmnožavati kaktuse

1682637630 Wie man Kakteen vermehrt Organic Pereglin

Naučimo kako razmnožavati kaktuse. Zadivljujući oblik, veličina i cvjetanje kaktusa čine ga izvrsnim dodatkom svakom domu. Bilo da je posložen na vašoj prozorskoj dasci ili na polici, to je jedinstven i moderan način da dodate naglasak svakoj dnevnoj sobi.

Razmnožavanje je tehnika stvaranja biljaka od postojećih. Ovaj će vas članak naučiti svim strategijama koje trebate znati kako biste svoje kaktuse razmnožavali na razne načine na zadovoljstvo svog srca.

Započnimo!

Možete li odrezati komad kaktusa i posaditi ga?

Da, pojednostavljeno rečeno. Reznice se mogu koristiti za uzgoj raznih vrsta kaktusa. Jež kaktus, kaktus bodljikave kruške i razgranati stupasti kaktusi poput cereusa koji cvjeta noću su među popularnim vrstama kaktusa koji se uzgajaju reznicama.

Ako se komadić vašeg kaktusa slučajno odlomi, ne bacajte slomljeni komadić. Umjesto toga, ukorijenite ga i iz njega uzgojite novu biljku.

Mogu li se kaktusi razmnožavati reznicama?

Reznice su vjerojatno najčešći i najlakši način razmnožavanja. Reznice stabljike mogu se koristiti za uzgoj raznih kaktusa. Reznice stabljike uzimaju se iz postojeće biljke, zatim se osuše i ogule prije upotrebe. Reznice će se postupno ukorijeniti i iz odrezanog kraja izrasti u novu biljku.

Koliko cesto zalijevati kaktuse 9 osnovnih savjeta580946 wop

Kako uzgojiti kaktus iz reznice?

Kada razmnožavate kaktus iz reznica, morate paziti kako i gdje uzimate reznicu. Slijedite ove korake u nastavku.

  1. Škarama za rezidbu odrežite zdravi komad stabljike koji je dug najmanje 10 cm. Pri rukovanju bodljikavim kaktusima koristite hvataljke. Biljkama bez peteljki ručno uklonite cijele listove (nemojte rezati). Stavite reznice na prozorsku dasku i ostavite ih dok posjekotine ne zacijele.
  2. Lonac od 7 cm ili 9 cm do pola napunite zemljom za kaktus, a zatim umetnite bazu svake reznice na dubinu od oko 2 cm ili dovoljno duboko da stoji uspravno.
  3. Posudu do pola napunite vodom, a zatim je stavite na toplu prozorsku dasku, po mogućnosti izvan izravne sunčeve svjetlosti. Reznice kaktusa ne smiju se stavljati u staklenik ili prekrivati ​​plastičnom vrećicom.
  4. Pazite na reznice i zalijevajte ako se čini da je kompost suh. Većina reznica kaktusa ukorijeni se za mjesec dana ili manje, no novom rastu može trebati i dulje.

Koji je najbrži način za ukorjenjivanje kaktusa?

Važno je s vremena na vrijeme pregledati tlo kako biste bili sigurni da je još uvijek vlažno. To će potaknuti njihovo korijenje da brže raste. Kako biste potaknuli rast korijena, možete umočiti odrezanu bazu jastučića u hormon za ukorjenjivanje prije nego što je stavite u tlo.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita:

Organizacija i planiranje vrta

Kako se brže riješiti djeteline

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Zašto cvjetovi mog ljiljana mira postaju zeleni?

Organizacija i planiranje vrta Permakultura Zaštita biljaka

Najbolji organski malč za kontrolu korova

Organizacija i planiranje vrta Permakultura

Kako čistite malč? Ponovno napravite malč novim bez zamjene

Sobne biljke Njega sobnih biljaka

Je li Pothos otrovan? (I kako ih sigurno uzgajati)

Sobne biljke Posude za sobne biljke Zemlja i gnojiva za sobne biljke

Kako uzgajati lavandu u posudama

Sobne biljke Bolesti i štetočine sobnih biljaka Njega sobnih biljaka

Zašto mojoj šefleri (Schefflera) opada lišće?