Koje povrće daje najveće prinose

1682653884 Top 12 Gemuse das den groszugigsten Ertrag liefert

Uzgoj povrća jedna je od najzahvalnijih stvari.

Zadovoljstvo kuhanja vaše žetve je neusporedivo, znajući da je organsko i ekonomično. Lijep dodatak je to što su vaše namirnice 100% svježe i imaju puno bolji okus od bilo čega što ste kupili u trgovini.

Kada je u pitanju povrće, postoji na stotine izbora, a najbolja je opcija odabrati ono za koje ćete najvjerojatnije pojesti. Također je dobro razmisliti koje biljke će vam mnogo vratiti za vaš trud.

1. Rotkvice

Postoji mnogo vrsta rotkvica, ali najčešća ima pikantan, svjež i pikantan okus koji savršeno nadopunjuje salate.

Razlog zbog kojeg vam rotkvice daju tako obilnu žetvu je taj što ih je lako uzgajati i iznimno brzo sazrijevaju.

Kada posadite rotkvice iz sjemena, imat ćete ih na tanjuru već za 25 dana. Možete održavati stalnu opskrbu sjetvom svakih nekoliko tjedana tijekom ljetne sezone do jeseni.

2. Rabarbara

1682653874 926 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Iako se rabarbara često tretira kao voće, ona je povrće. Raste na tlu sa svojim izrazito dugim crvenim stabljikama koje se pružaju prema suncu.

Kada ove stabljike prijeđu 20cm i njihovi listovi se potpuno otvore, spremni ste za žetvu. Zdrava i sretna biljka rabarbare uspijevat će oko 10 godina ako se o njoj brinete!

3. Krumpir

1682653877 447 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Krumpir je povrće koje se očajnički želi razmnožavati. Sjajna stvar kod krumpira je to što savršeno stane u veliki lonac ili vreću za uzgoj napunjenu kompostom. Čak i ako kupite vreću krumpira u supermarketu, ne treba dugo da nikne.

Ovisno o vašim uvjetima i brizi koju im pružate, jedna biljka krumpira može vam dati do deset novih krumpirića. Razmislite o sadnji ranih, srednjih i kasnih sorti ako želite krumpir tijekom cijele sezone.

4. Grah

1682653877 15 najboljih 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Obitelj graha je jedan od najplodnijih proizvođača povrća. Neki kultivari često dosežu ogromne visine od više od 15cm i proizvode mnogo cvjetova koji, kada se opraše, postaju glavni usjev.

Grah nije potrebno održavati, ali svakako redovito berite mahune kako biste potaknuli još više povrća. Bilo da odaberete zeleni, široki ili trkači grah, sve dok odaberete pravo zrno za svoju klimu i uvjete, izdržat će od zadnjeg mraza do prvog.

5. Rajčice

Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Iako rajčice tehnički nisu povrće, vrlo su popularne, imaju visok prinos i mogu se kuhati kao povrće. morali su biti uključeni. Ovisno o veličini i sorti, možete očekivati ​​prinose do 90 rajčica po biljci.

Rajčice su izbirljive u pogledu uvjeta uzgoja i zahtijevaju nježniju njegu s puno ljubavi. Međutim, znat ćete ako to učinite kako treba.

Pobrinite se da temperatura i voda ostanu dosljedne i na putu ste do pobjede.

6. Grašak

1682653879 720 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Slatki užitak svježe ubranog graška iz mahune poslastica je kao nijedna druga. Trik za obilan urod graška je posaditi ga ranije tijekom sezone kako bi se izbjegle visoke temperature, koje ne vole.

Biljke graška sazrijevaju za oko 65 dana, a mahune su spremne za jelo otprilike tjedan dana nakon cvatnje.

Kao dar koji se nastavlja davati, što više graška uberete, više graška raste i više možete uživati.

7. Brokula

1682653879 416 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

S visokim sadržajem vitamina i antioksidansa, brokula je povrće koje vrijedi uzgajati samo da bi prehranilo vaše tijelo. To je otporan mali broj koji preferira malo niže temperature, bogato tlo i puno prostora.

Brokula je nisko rastuća biljka s ogromnim zelenim listovima, i iako joj treba malo više vremena da sazrije, uspijevat će cijelu sezonu.

Berite brokulu neposredno prije glavnog cvata; tada je tvoja brokula najukusnija i onda gledaj kako bočni izbojci nastavljaju rasti.

8. Jalapeno papričice

1682653879 127 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Unatoč svom ljutom i egzotičnom okusu, jalapeno paprici ne trebaju takvi uvjeti da bi uspjela. Osigurajte im puno sunce i dobro drenirano tlo i nastavit će cijelu sezonu.

Sretni u toplijoj ili hladnijoj klimi, u posudama ili u zemlji, jalapenos će vam dati izvrstan prinos od oko 30 paprika po jednoj biljci.

9. Salata

1682653881 457 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Brzorastuće i brzo oporavljajuće se sorte rezane salate hranit će vas i vašu obitelj značajan dio ljeta.

Spremna iz sjemena za nekoliko tjedana, svaka biljka može ponovno izrasti 3-4 puta; Samo pazite da barem centimetar debla ostane iznad površine zemlje. Za nesmetan, zajamčen prinos, sijte sjeme redovito tijekom cijele sezone.

10. Zeleni luk

1682653881 708 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Mladi luk je odličan mali usjev i dat će vam veliki prinos jer mu ne treba puno prostora za rast. U sićušnu mrlju možete ugurati puno.

Mladi luk spreman je za jelo nakon otprilike 8 tjedana. U ovom trenutku možete prorahliti tlo i izvaditi lukovicu ili ih odrezati blizu baze i gledati kako ponovno rastu.

Mladi luk to može učiniti otprilike četiri puta prije nego što trebate posaditi drugo sjeme.

11. Bamija

1682653881 411 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Iako je tehnički klasificirana kao voće, bamija se priprema i koristi na sličan način kao povrće.

Bamija treba malo više njege da bi rasla, zahtijeva puno više temperature, puno sunca i vrlo dobro pognojeno tlo. Međutim, trud se isplati.

Biljka bamije, na svoj neobičan način, sazrijeva za oko 60 dana, a plod raste okomito s vrha stabljike. Nakon što počne cvatnja, bamija će brzo niknuti, a bamija je spremna za branje za 3-4 dana.

Trik za izvrsnu berbu je berba svakih nekoliko dana. Tako će vaša biljka nastaviti davati plodove, a ako to ne učinite, kvaliteta će se smanjiti.

12. Cikla

1682653881 777 Top 12 povrća koje daje najizdašnije prinose

Pečena, kuhana na pari, pržena ili čak naribana na salatu, cikla je odlično povrće za uzgoj u vašem vrtu. Ove male ljepotice rastu nevjerojatno brzo i spremne su za žetvu za samo 8 tjedana.

Lako se uzgaja tijekom cijele godine sve dok temperature ne padnu daleko ispod 40 stupnjeva, repi je potrebno samo hladno vrijeme, dobro drenirano tlo i puno sunca.

Ukoliko vam se sviđa podijelite ovaj članak! Značilo bi nam mnogo :)

Pogledajte naš popis starinskog sjemenja

Starinsko ekološki uzgojeno sjeme povrća i cvijeća

  • ne tretirano pesticidima
  • prirodne boje
  • pravi starinski puni okus
  • podsjeća na djetinjstvo
Naruči odmah

Trenutno se čita: